Varför klipper ni er inte? | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Varför klipper ni er inte?

Varför är det så otroligt många tjejer därute som inte klipper sina hår? Det handlar inte om tid och otid – det handlar om att sköta om sitt hår. Att toppa sig var sjätte vecka är en överdrift – om det inte är så att du vill ha just en typ av längd på håret förstås. Däremot rekommenderar jag killar med en kortklippt frisyr att klippa sig så ofta. Just för att de oftast håller sig kortklippta. Men de flesta tjejer vill spara ut sina hår och då struntar de i att klippa sig. Visst blir håret längre, men det slitna sliter fortfarande på det slitna. Så är det. Och hur snyggt är det med ett risigt hår som ändå bara tovar sig?

Jag har förstått att det är en del frisörer (VARNING) som säger att det är okej att inte klippa av allt det slitna – utan att det bara är att använda sig av silikondroppar och inpackningar. Ja. Hårinpackningar är superbra för håret. Men det reparerar inte ett skadat hår. Ingen seriös frisör säger att det reparerar håret, för det är ren och skär lögn.

Allra värst är det när tjejer med sönderblekta hår vägrar klippa av dessa 10 centimeter som faktiskt behöver klippas av. Utan de säger att de bara vill klippa 2 centimeter. Efter en sekund ändrar de sig till att endast 1 centimeter får klippas av. Vad ska man göra? Kunden har alltid rätt, heter det va? Men det är så fel. Kunden har inte alltid rätt. Däremot ska inte frisören klippa mer än överenskommet, men definitivt tala om problemet för kunden!

Så tjejer. För ett långt och friskt hår, krävs det att allt det slitna klipps bort för att sedan håret skall vårdas ömt som om det vore levande. Sköt om håret och ni slipper garanterat kluvna toppar och risigt hår en längre tid framöver. Jag har kollat igenom en del tjejers hår, tjejer som har skött sitt hår och ej klippt sig på cirka ett år. Deras hår har varit hur fräscht som helst – även i topparna!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. desperat..

    hej..! ja har stora problem.. jag plattar mitt hår, har gjort de i 1 år typ.. e de sant att håret slutar växa HELT och hållet om man plattar det, inte klipper det eller bränner det med plattång eller något annat? grejen är den att jag är rädd att de skall sluta växa. jag har bestämt mig för att klippa topparna för mina toppar är risiga. och ennu en sak..på ett ställe i håret är topparna mycke kortare än på andra ställen. jag har antagligen bränt håret med plattång och undrar nu om de mer nånsin kommer växa? växer håre ändå fast man bränt det?
    kommer mitt hår bli fint även om topparna är risiga, kortare påett ställe och jag plattar det om jag : plattar det mer sällan, klipper det, och låter det växa ut? SNELLA JAG BEHÖVER DIN HJÄLp, när ja läst dina tips blir jag faschinerad :=) tack i förväg :)

Annons
stats