Tapasafton med "Spot and tell" och Ridderheims (BILDER) | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Tapasafton med “Spot and tell” och Ridderheims (BILDER)

Igår var jag och ett tjugotal andra personer iväg på ett event som Spot and tell hade anordnat tillsammans med Ridderheims. Det var en typ av matprovning för nylanserade färdiglagade matprodukter. Jag träffade många intressanta människor och fick prova på ett tjugotal olika maträtter. Personligen är jag inte typen som köper färdiglagad mat i butik, då jag helst lagar maten från grunden. Men Ridderheims tapas smakar väldigt bra och tar endast 30 sekunder att värma i mikrovågsugnen, vilket är perfekt för den personen som stressar inför middagsmyset med vännerna.

Patrik Birgander håller en kort presentation om syftet med Ridderheims Tapas Take Away. Tanken är att det ska vara ett lättköpt, aptitligt och festligt måltidskoncept. Matintresserade konsumenter ska enkelt kunna köpa hem spanska smårätter i den svenska dagligvaruhandeln. Därför finns det i dagsläget 42 smårätter ute i cirka 200 butiker, alltifrån vegetariskta till kalla och uppvärmningsbara alternativ. Ändamålet med Tapas Take Away är att erbjuda enkel bjudmat med finess.

Dock finns det mycket tillsatser i dagens Tapas Take Away. Vissa tillsatser behövs för att behålla matens hållbarhet och därför vill Ridderheims vara ärliga i sin marknadsföring. Enligt Patrik Birgander, finns de flesta E-kombinationer i de färdiga såserna och han berättar även att företaget arbetar på att i framtiden få fram unika såser och på så vis få bort så många tillsatser som möjligt. 

De flesta råvaror som finns i färdigmaten är inhämtade från Italien och Grekland.

d5000 005

Det var många fantastiskt goda rätter jag fick ta del av.

d5000 008

Vi smakade maträtter såsom Pollo ail pil-pil, delicas del mar, champinoñones al ajillo, altramuces, torta de jamón ibérico, pollo barbacoa, albóndigas con tomate, banderillas de anchoa, torta de chorizo, tomates secos al sol, calamares al vino, guiso con chorizo, aceitunas barbacoa, oliver con queso, queso asado a la guindilla, chili con queso såväl som tapas plato pata negra.

d5000 011

d5000 018

d5000 026

d5000 034

Utbudet är stort.

d5000 035

Dock många salta och starka smaker, men det var som sagt 20 olika sorters rätter jag tog del av.

d5000 038

Tanken är att man skall kunna duka upp en enkel buffé en vanlig vardag.

d5000 041

Med 4-6 olika rätter och tillbehör såsom bröd och buffén är uppdukad.

d5000 042

d5000 071

d5000 091

Innehållet i goodiebagen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sandra

  Åh guuud så gott det ser ut!! Det väcker många minnen, underbart :) varm sommarkväll, tapas och lite mysig spansk musik i bakgrunden, det låter inte het fel. Jag måste nog testa! :)

 2. Niclas

  Otroligt läckra bilder, vad duktig du är! Jag länkade hit från mitt eget inlägg om kvällen, är inte tillnärmelsevis lika bra fotograf nämligen… Trevligt att träffas förresten, ha en fin fortsatt sommar!

 3. DesignEmilia

  Det där ser riktigt gott ut! Ser ut som en stor såndär delikatess-vagn som finns t.ex. på ica med marinerad vitlök, soltorkade tomater, oliver osv. MUMS!

 4. ericaperzzon

  Åh vad hungrig jag blir!:P

  Svar: Tack igen:)

  Ja det var min lillebror som fick vattkoppor och smittade då mig:P Jag hade klarat mig länge men vid 14års ålder gick det inte mer när det kom så nära inpå:P

  /E

 5. rock n roll mamma

  tom jag skulle kunna äta lite av det där! jag är ju superkänslig med mat som du kanske förstått!

  hm..jag tycker du är en copycat om du skriver ett liknande inlägg och sånt är inget jag uppskattar!! haha..nejdå! egentligen var det din ide från början! du sa att jag skulle skriva om lite tips=)

  har du tävlat nu, du söta?? ringer ikväll..

 6. feztis

  Oj, jisses vad mycket god mat! Jättefina bilder!

  Kikade snabbt igenom alla inlägg jag missat nu när jag varit borta, och bilden på barnen såg inte altför rolig ut.. alltså jag menar med tanke på vattkopporna :( Har det blivit något bättre nu?

Annons
stats