SLS, ingrediensvarning | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

SLS, ingrediensvarning

En ingrediens du ska se upp för i schampoo, balsam eller ja, faktiskt i alla produkter inom hud- och kroppsvård, är natriumlaurylsulfat. Detta är ett syntetiskt ämne som inte alls är fuktgivande, utan kan innebära irritation på hud och hårbotten. Natriumlaurylsulfat går även under förkortningen SLS (Sodium Laurel Sulphate). Dotterämnen till denna, vilka är något mildare, heter Sodium Laureth och Sodium Laureth Sulphate. Detta är ämnen som oftast används för djupare rengöring. Tyvärr finns dessa ofta i schampoo och balsam eftersom det är ett billigare alternativ till ingrediens.

Besök en frisörsalong om du ska ha tag på bra produkter (finns även att köpa på nätet). Deras produkter kostar oftast mer än butiksschampoon, men de är dryga och räcker längre. I slutändan blir det ändå samma lika prismässigt – och bättre resultat på köpet!

Fler hårtips finns i sidokolumnen, där du även hittar frisyrer steg för steg samt annat smått och gott.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina

  Hej!
  Hittade din blogg idag, gud vad mkt intressant läsning!
  Fastnade spec. för “Shampoofakta”, då jag alltid är på en ständig jakt efter det perfekta schampoot till mitt tunna, platta babyhår. :P
  Läste med fasa om ämnet SLS som finns i bilvax (!!?) och kollade genast på mitt schampoo för att undersöka innehållet. Döm om min förvåning när jag upptäckte att mitt fiiiina dyyyyra schampoo från MATRIX (“Voluma thérapie”) har detta ämne med i innehållsföpackningen och dessutom som andra ingrediens (med andra ord ganska stor mängd).
  Min fråga är nu vart man hittar dessa “naturschampoon” som du skriver så gott om. Kan du ge ett exempel på något?
  Svara gärna till min mail eller på min blogg. :)

  Tack på förhand!

  SVAR: Hej och tack så mycket för din kommentar! Rosenserien har ett proteinshampoo du kan prova på. Det finns att köpa hos http://www.rosenserien.com

  Kom dock ihåg att det tar tid att vänja håret vid en naturprodukt, så dissa inte shampoot efter första tvätten.

  Ett annat märke är SNÖ bioflowers, som finns att köpa hos http://www.topglam.se

 2. Sandra

  Hua! I mina hårprodukter fanns inte ämnet, men jag har två olika barnschampon (och båda från natusan…) och där fanns det då tydligt! Inte så konstigt kanske att det ser ut som Lova plötsligt har fått skorv igen fast hon snart är 2… Måste köpa något nytt!!

Annons
stats