Recept: pumpapaj (pumkin pie) | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Recept: pumpapaj (pumkin pie)

CSC_0027

Godmorgon på er allesammans. Jag börjar denna onsdag med ett recept på pumpapaj! Dock syns inte pekannötterna på bild, men det får ni allt ta. Receptet gäller för 10-12 bitar. Fler recept på onyttigheteter finns HÄR! Mina andra mer nyttiga (mat)recept finns kategoriserade under fliken “bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Pajdeg till pumpapaj:

100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning till pumpapaj:

400 gram pumpakött
2 dl vispgrädde
0,75 dl socker
½ tsk mald ingefära
½ tsk mald kanel
1/4 tsk mald nejlika
3 ägg

Till garnering av pumpapajen: pudra med kanel/florsocker och garnera med pekannötter.

Gör såhär:

1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen till en grynig massa. Bred ut pajdegen i en pajform om 24-28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ in pajformen med folie ovanpå och låt stå i kylen i 30 minuter.

2. Skär pumpan i klyftor och skär ut köttet. Tärna pumpaköttet och koka upp vatten i en kastrull. Låt koka på medelvärme under lock i cirka 10 minuter. Häll av allt vatten från kastrullen.

3. Ställ ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut pajen, men låt ugnen stå på.

4. Mixa under tiden pumpatärningnarna till puré och tillsätt vispgrädde, socker, ingefära, kanel och nejlika. Mixa alltihopa till en jämn smet. Häll över till en skål och rör ned ett ägg i taget.
 
5. Häll över pumpafyllningen i pajskalet. Grädda pumpapajen i 40-50 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska vara fint gyllenbrun och fast i konsistensen. Ta ut pajen och låt svalna före servering. Pudra över kanel eller florsocker efter önskemål och garnera med pekannötter.

Servera pumpapajen med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats