Emma-Lou

Annons

Recept på fruktpuré till barn; äpple och persika

DSC_0024

Denna fruktpuré tycker min son om väldigt mycket. Fler fruktpuréer finns HÄR! och andra barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” ovanför headerbilden.

Ingredienser:

1 stort äpple
1 stor persika

Gör såhär:

Koka upp en kastrull med vatten. Skölj och skala persika och äpple. Kärna ur dem och tärna smått. Låt frukterna koka cirka 5 minuter. Häll av allt kokvatten och lägg över fruktbitarna till en mixer. Mixa till en härlig puré.

Såhär gör vi med Philips ångkokare (som gör att maten behåller mer näring, läs mer här):

1. Skala, skölj och ta bort kärna/kärnhus.
2. Skär frukterna till små bitar.
3. Häll i tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
4. Häll i 100 ml vatten i behållaren på baksidan.
5. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå  cirka 5-10 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
6. Stäng av ångkokaren och låt stå i cirka 2 minuter, tills all ånga är borta.
7. Vänd till mixerposition och mixa 2 gånger, ungefär 5 sekunder per gång.
8. Häll över till en skål, låt svalna och servera ljummen som kall.
9. Frys gärna in i portionsburkar.

Kommentarer

Kommentera

  1. Jenny

    Hej!
    Tack för bra tips på fruktpuréer!! Fick en hel påsa med vinteräpplen som måste tas om hand om och tänker nu göra puré till min lilla 10 månaders tjej :-)
    Mvh/
    Jenny

    SVAR: Kul att du gillar det!

Annons
stats