Recension: Tassimo, kaffemaskin med kapslar | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Recension: Tassimo, kaffemaskin med kapslar

En kaffe latte tar knappt en minut att göra.
Tassimo är så enkel att till och med en fyraåring kan hantera den.

God kaffe- eller chokladdryck på färre än en minut med Tassimo, den nya kapselmaskinen från Gevalia och Bosch. Maskinen tar inte stor plats, den är lätthanterlig och har dessutom en snygg design. Det går att välja alltifrån klassiskt bryggkaffe till Latte Macchiato, Cappuccino eller en varm choklad med smak av Marabou. Kapselmaskinen är så simpel att handskas med, att även en fyraåring kan hantera den.

Emma-Lou med familj tycker till:

Maskinen är lätt att hantera och som ni ser på mina bilder, kan även min äldsta son göra sig en kopp choklad. Det är gott kaffe och bra smak på chokladdrycken. Kaffemaskinen gör inte så mycket ljud ifrån sig heller. Visserligen kostar kapslarna mer än det ordinära kaffepulvrett till den sedvanliga kaffebryggaren, men å andra sidan är en Tassimo-latte hemma billigare än att ta en latte på stan. Vi är helt klart nöjda med kapselmaskinen Tassimo, med den hemma blir det verkligen kaffekänsla deluxe. Betyg: 4,5/5

Menyn från Gevalia och Marabou:

Mellanrost – en kopp klassiskt Gevalia kaffe av hög kvalitet.

Mörkrost – en kopp extra fylligt kaffe med en intensiv arom.

Espresso – en välbalanserad och kraftfull espresso.

Cappuccino – en mörk och kraftfull espresso toppad med varm mjölk och fylligt skum.

Latte Macchiato – en latte i tre skikt. Kraftfull espresso blandat med varm mjölk och toppad med ett luftigt skum. Lätt sötma.

Chokladdryck – en varm chokladdryck från Marabou toppad med ett lent skum.

Tassimo-sortimentet från Gevalia kommer till största delen från Rainforest Alliance-certifierade odlingar och ett samarbete med det nytänkande återvinningsföretaget TerraCycle gör dessutom att portionsförpackningarna (T DISC) är återvinningsbara.

Läs mer om Tassimo, klicka här. DSC_0009

Pojken bjuder sin mammas väninna på en kopp varm choklad.

tassimomaskinEmma-Lous egna recept till en god chokladkaffe:

1. Tillsätt vatten i behållaren baktill om maskinen och ställ koppen där den ska stå.

2. Lägg i kapseln for Milka & Marabou, och följ anvisningarna.

3. Lägg i kaseln Gevalia original, och följ anvisningarna.

4. Ta bort koppen från maskinen, tillsätt ½ tsk socker i koppen, rör om med en sked och drick!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Arne Vettergreb

  Hejsan .
  Svårt med ett speciellt minne. Men ett som betyder massa för mig är julen1992. Jag hade då träffat min blivande fru och vi hade bestämt att fira julen var för sig eftersom allt var så nytt. Jag bodde fortfarande hemma och hon i ett litet hus,men julen tillbringa hon hos sin mamma och pappa. Jag ringde till henne och det var känslosamt hörde på henne att hon gärna hade sett att jag var där . Vi sa hej då och det var då jag bestämde mig för att gå till henne ,det var ca 1 mil att gå och det var mycket kallt. Jag gick och gick och kom fram ringde på dörren och hennes mamma öppna och släppte in mig. Hon blev så glad att hon började gråta. Jag tog fram ett litet paket och frågade henne om hon ville förlova sig med mig och hon hulkade fram ett svar ja ja. Då sa svärfar att det måste vi fira med en grogg Arne och gick för att hämta en , det var en grogg med sprite i . Eller skulle vara för svärmor tog fel och gav svärfar en vichyvatten ,det var den äckligaste grogg jag någonsin smakat. Nu 18 senare är vi gifta har 2 barn vara av en har haft leukemi och den andra höll på att dö då den föddes. Allt detta har gjort vår kärlek ännu starkare. Utan henne skull jag inte klara mig hon är mitt allt.

  Så att få överraska henne en gång till med en Tassimo kapselbryggare vore helt underbart.

 2. Emelie L

  Då jag inte lyckats få kunna skriva en kommentar till tävlingen i det inlägget så postar jag det här istället..

  Förra julen spenderades ihop med släkten och min lite halvt scenila mormor. Hon hade kommit upp i åldern då enda alternativet var löständer eller leva på hönsbulljong. Iaf så satt vi runt matbordet klockan var runt fyra tiden mormor hade redan börjat gäspa sådär lagom mycket. En utav mina morbröder stod och malde på ur julevangeliet när det plötsligt säger dunk rätt ner i tallriken med potatisgratängen och all lingonsylt. Tror ni inte att löständerna fastnar å ser lite halvt blodiga ut när mamma skriker å tror att mormor har kolavippen. Hon reser sen huvudet från tallriken ber om ursäkt att hon slumrade till å frågade ifall hon missat något ur boken. Folk började skratta lite nervöst å tyckte det var god tid för kaffe.

  Jag har lärt mig att kunna njuta av en ljuvlig latte då jag inte drack kaffe innan men med nya killens sällskap framför brasan kan det inte bli bättre. Kaffemaskinen Tassimo hade varit grädden på det berömda moset. Tack för en super mysig blogg! /Emelie L

 3. feztis

  hehe ja de följde med byxorna :)

  Ja, inte var det roligt att hämta barnen förut då det blåste så man fick all snö i ansiktet :( Du gör rätt i som stannar hemma, jag tänker då inte gå ut mer idag!

 4. Pem

  Jag dricker ju inte själv kaffe men jag tycker att de luktar gott å de finns ju i så himla många olika former och varianter numera. Även te har ju sprungit iväg med varianter å smaker….de e ju en hel värld!

 5. ? ? ? bambi ? ? ?

  Ja, visst är den bra! Men jag håller inte riktigt med dig om att den inte låter så mycket… tycker faktiskt att den kan låta en hel del.

  Men sambon min säger att den gör godare kaffe än på jobbet (jag dricker inte kaffe)!

 6. feztis

  Smidig kaffemaskin!

  Usch ja, kallt är vad det är.. Ska strax ge mig ut i kylan och blasket och hämta barnen på dagis. Vill inte.. alltså jo jag vill ha hem barnen men jag vill inte gå ut! ;)

Annons
stats