Polkaknäck | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Polkaknäck

d5000 320

Receptet kommer ursprungligen från en gammal klasskompis till en av mina bröder, dock har jag ändrat om i receptet och tillsatt krossad polka. All julgodis kommer att samlas under kategorin “mat; onyttigt; julgodis”. Räkna med att det under helgens gång kommer cirka 6-7 recept till här i bloggen.

Ingredienser för cirka 20-25 st (i små formar):

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
½ dl polkagrisar, krossade

Gör såhär:

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en bunke som klara av mikrovågsugn. Låt smeten stå under full effekt i mikron i cirka 8-10 minuter. Knäcken ska inte koka över. Häll upp ett glas med vatten och låt en liten droppe knäck falla i. Om du kan forma knäcken till en kula, så är den färdig. Blanda i polkakrosset och häll sedan upp smeten i små formar. Låt knäcken stelna ordentligt i sina formar på en skärbräda eller plåt.

TIPS: Pappersformarna har jag köpt på COOP, 240 st för cirka 16:- (de där i aluminium är dyra som tusan!)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej!

  Det här lät jättegott. Det skall jag absolut testa imorgon.
  Ett tips om aluminiumformar:
  Jag hade köpt jättesöta aluminiumformar till knäcken jag gjrde igår men det var inte nån bra idé. Det gick knappt att få ut dem ur formarna. De som jag hällde i vanliga pappersformar gick att få ur hu lätt som helst.
  Kram Hanna

  SVAR: Tackar för tipset, alltid bra att få höra synpunkter! Då kommer jag inte att införskaffa några sådana. Jag har vanliga pappersformar jag, de var billigare och vann på så sätt i slutändan ;-) Aluminiumformarna var ju tokdyra!

 2. nilma

  Sv: Var tvungen att kika nu och visst innehåller de parabener, åtminstone ansiktscremen. Hm, det visste jag inte så det var bra att du sa det!

  Åh, ja, feel free att skicka hem ett gäng till mig haha!

 3. Emis

  det var ett smarrigt recept! jag gjorde vamlig knäck ärromdagen men någon (läs stoffe) har ätit upp nästan alla på kvällarna när jag inte ser..haha..så dessa kan jag försöka mej på när jag väl kommer till affären o kan köpa lite polkagrisar, förvara aldrig godis hemma..då småmåäts det ju så mkt.
  ikväll har vi fatiskt varit på bio. såg avatar..stoffe fixade barnnvakt och köpte biljetter och jag hade ingen aning om detta förrän en timme innan så jag kunde göra mej iordning=) det var gulligt!
  hur har ni haft det ikväll??
  kram

 4. feztis

  Jo, det är lilla fröken som väcker lillebror ;) Nä, vet inte vad man ska hitta på mer.. vill helst inte lägga dom senare för lite egentid på kvällen vill man ha innan man själv ska sova.. låter kanske ego och då får de väl vara så :p

  Nä, ska nog ta och ringa han vi har på bvc och se vad han säger om saken, kanske kan man få något vettigt råd…förmodligen inte ;)

  Läste inlägget nedanför.. alltså är det personen som utger sig för att vara dig som har skrivit det där? Vilken konstig människa, verkar helt besatt!

 5. feztis

  Såg riktigt gott ut :)

  Jo, barnen får alltid bada på kvällarna innan läggdags, det är som en rutin vi har.. sen somnar de oftast samma tid varje kväll, Izabella sover inte middag men kan ligga och vila till en film en stund, Alvar får bara sova middag 30 minuter nu.. och det har dom även kört med på förskolan de senaste veckorna. Men just nu är de i en period som gör att man själv känner sig helt maktlös, hopplös.. ja.. när ingenting funkar och det enda man vill är att dom ska sova i alla fall en timme längre eller till sju i alla fall. Nåja, jag hoppas det blir bättre snart :) Visst delar vi på att gå upp jag och karln, men som sagt jag är lättväckt och vaknar oftast före honom :/

  haha ja, jag var verkligen trött i morse när jag tog bilderna :p

 6. tomtan

  Ber om ursäkt för min ton! JAg förstår nu vad som händer…. Blev bara lite paff, så att säga…. Hoppas du kan komma tillrätta med detta problem. Många hälsningar från Jämtland

Annons
stats