Kaka till alla hjärtans dag | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Kaka till alla hjärtans dag

page

Här följer receptet på kakan jag gjorde i fredags. Perfekt att servera på alla hjärtans dag, eller hur?! Överraska maken, frugan, vännen, mamsen eller någon du håller kär – med en underbar kärlekskaka. Den här varianten är inte lika onyttig (eller övermäktig) som andra kladdkakor, utan alldeles lagom. Jag bakar inte så ofta, men några recept finns allt i bloggen, klicka här.

Ingredienser till 6-8 bitar:

0,5 dl strösocker 
1 dl ljus sirap 
1 tsk vaniljsocker 
2 st ägg 
4 msk kakao 
1 krm salt 
1 dl kesella, 1 %  (creme fraiche går också bra)
1 dl vetemjöl

Till formen: 1 tsk margarin

Garnering: 1 msk florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hjärtformad form (det går bra med en vanlig form också). Blanda först sirap, socker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt. Tillsätt kesella och mjöl. Blanda ihop till en jämn smet. Häll över smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 25 minuter. När kakan är klar, pudrar du över lite florsocker. Servera tillsammans med nyvispad grädde eller glass och bär.

kaka

Alla som smakat denna kaka, tycker att den smakar väldigt bra :-)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. erika

  Ja, snart är det alla hjärtans dag :-) jag tycker det är lite dåligt planerat att semeldagen kommer så tätt inpå, men nu är det så :-) min mamma kommer hit till oss imorgon & då ska det bakas både fikabröd & matbröd så vi kan fylla på frysen, Eddan fyller år i mars så jag vill vara ute i god tid! Men sen vill jag hinna baka nått till alla hjärtans + semlor oxå :-S vi får se hur det blir :-D

  “Firar” ni alla hjärtans?? Eddan & jag har alltid varit motståndare till dagar av den här typen, men efter att vi blev föräldrar har vi ändrat uppfattning lite granna. Vi tycker båda att vi kan uppmärksamma dagen, men vi vill inte att det blir uppblåst till gigantiska proportioner…jag tänkte baka små hjärtbakelser som vi kan fika tillsammans med farmor & farfar. Sen håller jag på att handrita konturerna till ett målarblock åt Meja som hon ska få & Eddan ska få ett “presentkort” på helkroppsmassage, biobesök, middag & sånt (jag masserar honom, men han får lixom “boka tid” & jag bjuder honom på bio när det blir tillfälle & kanske en middag…) jag får se vad jag tar med :-)

  Ta hand om dej
  kram!

 2. Emma

  tack för tipset! ska kolla på servetterna! tyckte de var så gulliga!
  jag filmade en liten snutt häromdagen men jag kan inte få upp den. det står bara filnamnet när jag har laddat upp den..vet du hur man gör?
  vad göra idag?

 3. feztis

  Det lät verkligen gott och såg jättegod ut också :)

  Jag förstår att det inte är så lätt att utföra alla sysslor när tummen inte fungerar som den ska :/

Annons
stats