Julgodis: lyxig kola | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Julgodis: lyxig kola

d5000 327

Det här receptet är ett ihopkok av olika recept, smaka och avnjut – eller varför inte ge bort som en julig gåva. Fler juliga godisrecept finns under kategorin ”mat; onyttigt; julgodis”. Räkna med att det under helgens gång kommer cirka 5-6 recept till här i bloggen.

Ingredienser till ca 40 kolor:

1 ½ dl socker
100 gram smör
1½ dl ljus sirap
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser förutom vaniljsocker. Koka upp och låt småputtra på medelvärme ett par minuter under ständig omrörning. Gör kultestet genom att ta lite smet och häll i ett glas med kallt vatten och när du kan göra en kula av smeten, så är den färdig. Ta sedan av kastrullen från plattan och blanda i vaniljsockret.

Olja en form (om cirka 2 dm x 3 dm) och häll i kolasmeten. Låt stelna och skär därefter upp kolan i bitar och slå in tillsammans med cellofanpapper (lyxkänsla om något). Knyt fina rosetter med enkla presentsnören eller gör lockiga varianter med en sax.

Tips:

1. Det finns smala presentsnören att köpa, annars är det bara att ta vanlig standard som man klipper itu. Billigare än presentband.

2. Ge bort julgodis till helgerna som kommer eller ta med till julbordet, det blir nog mäkta uppskattat!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Hej. Jag gjorde faktiskt denna kolan efter jag läste receptet här. Misslyckades STORT med ett annat. Kan verkligen säga att de blev riktigt goda. Jag doppa dom i choklad och hade lite finare strösel på (tex hjärtan och små rosa och vita kulor och något som liknar kristaller) Du får kolla in min blogg sen för jag lägger ut bilder där från mitt lilla julbak senare ikväll :). Gillar din nya sida! :)

Annons
stats