Halloweenmat (till barn), FLADDERMÖSS: mörkmarinerade kycklingvingar (marinadrecept + tillagning) | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

Halloweenmat (till barn), FLADDERMÖSS: mörkmarinerade kycklingvingar (marinadrecept + tillagning)

På Halloweenfesten skall jag bland annat servera barnen fladdermöss. Fler tips inför Halloween finns HÄR!

Marinad till 1 kilo små kycklingvingar:

1 dl honung
4 msk tomatpuré
2-3 msk mörk soya
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
1 krm peppar
1 krm salt

Gör såhär:

Blanda ingredienserna till marinaden i en större skål och lägg sedan ned de färska kycklingvingarna i skålen. Se till att varenda kycklingvinge blir täckt med marinad. Lägg folie över skålen och ställ in i kylskåpet. Låt stå i minst tre, fyra timmar före tillagning.

Tillagning:

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och låt all marinad följa med. Låt stå 30-70 minuter beroende på hur stora kycklingvingarna är. Kolla till dem då och då, vänd på dem en gång under ugnslagningen. Det är färdiglagat när kycklingköttet lossnar lätt från benet.

Under tiden kycklingvingarna står i ugnen, tillagar du en varm nudel-sallads-wok (maskar och kryp). Det receptet finns HÄR! Anpassa det dock som att ta bort kött och starka såser och tillsätt istället olika sorters sallatsblad (ruccola, mangold m.fl).

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sarah

  sv; jag opererade mig i måndags! :) hihi. hade b-c kupa först, eftersom jag hade olika stora boobs. la i rätt mycket, 450 i ena & 600 i andra, kirurgen sa att det skulle bli f-g kupa. tycker inte heller det ser så farligt stort ut! :D mycket nöjd hitills, får se hur det utvecklas..
  Håller koll på tävlingen då! Vill verkligen ha en kaffemaskin! :D Puss på dej.

 2. Karen

  Hej igen

  Så en kommentar nyss hos mig som jag missat, en vän till mig som heter Stephanie(från colombia) kände igen dig och skriver att ni var vänner från gymnasiet.

  Världen är liten

  Karen

Annons
stats