Emma-Lou

Annons

Förebyggande mot uvi

P1110955Mitt tips till alla kvinnor (även män kan få urinvägsinfektion, om än ovanligt) är att dricka ett glas tranbärsdryck om dagen, i förebyggande syfte mot urinvägsinfektion. Den populära huskuren sedan många år tillbaka som idag rekommenderas av både läkare och forskare. Enligt forskning sägs det att tranbär även är effektivt mot virus samt bakterier och således mot många andra åkommor.

Jag dricker tranbärsdryck sedan många år tillbaka eftersom jag har extremt lätt att få urinvägsinfektion – året om. Jag uppvisar alltid många symptom så fort något inte står rätt till med min kropp och kan påtala att jag märker stor skillnad med tranbärsdryck.

Tranbärsdryck är rena rama hälsokuren, men vilken ska man välja? Tyvärr innehåller de flesta tranbärsdrycker socker eller sötningsmedel, då tranbär är surt och beskt. Mitt råd är att välja den med socker, eftersom konstgjorda ämnen inte är bra för kroppen. Granska därför ingredienslistan.

Två olika sorters:

 

Ingredienslistan för Jokk tranbärsdryck:
”Vatten, juice av tranbär (14,5 %), socker (11,5 %) och vitamin C.”

Ingredienslistan för Ocean Spray Tranbär:
”Vatten, tranbärsjuicekoncentrat (25 %), socker, glukos-fruktossirap, C-vitamin. Fri från konstgjorda ämnen, färgämnen, aromämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel. C-vitaminberikad.”

Skillnaden mellan dessa två tranbärsdrycker är märkbara. Ocean Spray Tranbär vinner överlägset när det kommer till innehåll av tranbär i procent. Dock skriver Jokk hur många procent socker deras dryck innehåller, vilket inte Ocean Spray Tranbär gör. Den sistnämnda innehåller även Glukos fruktossirap, vilket är dubbelt så sött som vanligt socker och får oss att tro att vi behöver mer. För min del vinner Jokk tranbärsdryck då ingredienslistan ser bättre ut i mina ögon och passar mina behov samt att den smakar bättre.

d5000 132

Budgettips: Köp den koncentrerade tranbärsdrycken som du späder ut med vatten i en tillbringare. Förhöj smaken med en citronskiva och några isbitar.

Kommentarer

Kommentera

  1. Emma

    det är verkligen bra och dricka! jag gör det varje dag jag också! har precis som du lätt att få det..inget roligt alls! känns ju som att kissa taggtråd! fy!!!
    hoppas du slipper ha ont efter sprutan idag! men det är ju kanon att du är på bättringsvägen!

Annons
stats