10 hälsosamma tips | Emma-Lou

Emma-Lou

Annons

10 hälsosamma tips

1. Få i dig vätska. Vatten är bra för hälsa, kropp, hår, hud, naglar. Drick gärna 2 liter per dag.

2. Vårda ditt yttre. Rengör ansiktet varje morgon och kväll för att bli av med smink, bakterier och annat smuts.

3. Ta hand om ditt hår. Sköt det rätt med rätt schampoo, balsam och max två hårinpackningar per vecka. Klipp håret med jämna mellanrum. Borsta det inte för mycket. Sov med en lös fläta om nätterna. Undvik slarvig tofs. Använd inte stylingprodukter ofta.

4. Träna. Rör på dig varje dag. Du behöver inte spurta, det räcker med att gå. Vattengympa är annars något jag rekommenderar starkt.

5. Sömn. Skönhetssömnen betyder mycket för kropp och hälsa. Sov 7,5-8 timmar per natt.

6. Hemmaspa. Peela ansikte och kropp så att döda hudrester försvinner. Ha ett eget hemmaspa en gång i veckan där du peelar dig, har ansiktsmask och hårinpackning med mera.

7. Ät rätt – Ät inte för fet mat, få i dig ungefär 500 gram grönt per dygn. Detta är viktigt för kropp, hår, hud, hälsa m.m. C-vitamin är det som gör att upptagningen av järn sker. Se till att få i dig rätt mängd protein, kolhydrater, fett (ja, det måste kroppen också ha) osv.

8. Stressa inte. Det är inte bra någonstans, varken för själ, hälsa eller kropp.

9. Fräscha upp dig. Pigga upp trötta ögon med en gurkskiva på vardera ögonlock varje morgon.

10. Relaxa. Ha minst en kvarts avkoppling varje kväll där du stänger av tankarna och bara njuter av tystnaden. Rensa tankarna totalt.

Mycket inom skönhet finns i sidokolumnen där du bland annat hittar hemmagjorda recept på ansiktsmasker, hårinpackningar och annat smått och gott.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats